گروه بینالملل مشرق، خبرنگار اعزامی به وین - سومین دور از مذاکرات وین در حالی پیگیری میشود که امروز روز ملی فناوری هستهای است و انتظار میرود تمامیت برنامه صلحآمیز هستهای ایران در مذاکره با غرب قربانی نشود؛ که با اهتمام تیم مذاکرهکننده و حسننیتی که نسبت به مقامات ایرانی داریم چنین نخواهد شد. چرا که برای بدست آوردن این فناوری و بومیسازی آن هزینههای مالی و جانی بسیاری پرداخت شده است و علاوه بر بعد اقتصادی و علمی آن، به نمادی برای اقتدار و مقاومت ایران در مقابل استکبار و زورگویی قدرتهای جهان تبدیل شده است.
اخبار منتشرشده و موضعگیریهای صورتگرفته از سوی مقامات غربی که عمده آن توسط مقامات آمریکایی مطرح میشود، بیشتر شبیه یک بازی هوشمندانه است که در اتاقهای فکر آمریکا مدیریت میشود.
وزیر خارجه آمریکا در جلسه استماعی که در سنای آمریکا برگزار شد، از توانایی ایران در دستیابی به مواد لازم برای ساخت بمب هستهای طی دو ماه خبر داد و از آمادگی کشورش برای تشدید تحریمهای ایران به دلیل آنچه که این کشورها نقض حقوق بشر و حمایت از تروریسم میخوانند، اعلام کرد.
مقامات آمریکایی و اروپایی در دیدارها و سخنرانیهای خود با گروهها، موسسات و سازمانهایی که قدرت نفوذ و تاثیرگذاری بالایی در تصمیمسازی و تصمیمگیری در غرب دارند، سخنانی را بیان میکنند که بسیار تحریکآمیز و موثر در اعمال فشار بیشتر توسط این نهادها و سازمانهای مستقل از دولت آمریکا و متأثیر از لابیها است. نمود آشکار این نفوذ و تأثیرگذاری را میتوان در فشارهای همین نهادها (لابیها) به کنگره آمریکا برای تحریم بیشتر ایران همزمان با مذاکرات هستهای مشاهده کرد که از یکسو با مخالفت رئیسجمهور و مقامات دولت آمریکا روبرو میشود و در جایی دیگر با اظهاراتی متناقض با روند مبنتی بر حسننیت کنونی، آتش نهفته تندروها و صهیونیستها را شعلهور میکنند.
دولت آمریکا بازیای را آغاز کرده است که طی آن از یکسو اقدام به تحریک و ارائه اطلاعات به نهادهای تصمیمگیر میکند و در آن واحد در مقابل تیم ایرانی و در واکنش رسانهای نسبت به مذاکرات هستهای ابراز بدبینی نیز نمیکند تا خود را از اتهام اقدام بیشتر و فشار بیشتر برای زیادهخواهی و سوءاستفاده از حسننیت تیم مذاکرهکننده ایرانی و ملت ایران، تبرئه کند.
آقای ظریف در آخرین پست خود در صفحه فیسبوکش در اقدامی جالب توجه نوشتهاند "هر یک از دوستان و هموطنان هم که نظر مشورتی، نکته حقوقی یا پیشنهادی در این زمینه دارند میتوانند به آدرس ایمیل من ارسال کنند". به همین دلیل ضمن عرض خدا قوت و آرزوی توفیق در این مسیر دشوار و حساس، این تذکر و مشورت را به ایشان میدهیم که:
اینکه آقای ظریف و معاون ایشان دکتر عراقچی مکرر در اظهارنظرهای خود اعلام کردهاند که نباید زیاد به اظهارات مقامات آمریکایی توجه کرد و اهمیت داد یا این اظهارات مصرف داخلی دارد، باید این نکته را گوشزد کنیم که این اظهارنظرها، صرفا رسانهای و با کارکرد داخلی نیست و حتی اگر باشد اتفاقا به همین نوع اظهارات هم باید توجه کرد و واکنش مناسب و کارکردهای داخلی (و خارجی) آن نشان داد؛ روشن اینکه تا کنون همین اظهارنظرهای به تعبیر ما با کارکرد داخلی، عامل جسارت و تعدی به حقوق و کرامت ملت ایران شده است و اگر مجری سیاست خارجی کشور در همین آغاز برخورد مناسب با آن نکند، شاید در آینده به نقطه غیرقابل بازگشت و گذشت نزدیک شود.
مایکل مان روز گذشته در حاشیه مذاکرات وین در پاسخ به خبرنگار مشرق تاکید کرد که پارلمان اروپا یک نهاد مستقل است و میتواند درباره هر موضوعی قطعنامه صادر کند اما این لزوما به معنای اشتراک نظر با سایر نهادهای اروپایی نیست. اما آنچه که از رویدادهای اخیر برداشت میشود، حرکتی است که با سفر هیئت پارلمانی اروپا و سپس خانم اشتون و دیدار با عناصر مسئلهدار و محکومان امنیتی آغاز شد تا زمینهساز جسارت پارلمان اروپا و تصویب قطعنامهای شود که دیدار با مخالفان و بویژه سران آنها را پیش شرطی برای سفر به تهران قرار دهد و با گنجاندن مواردی چون حقوق همجنسبازان، پا را فراتر از قبل بگذارند و پس از تاسیس دفتر این اتحادیه در تهران، روال بازگرداندن مخالفان و محکومان امنیتی به میدان مقابله با نظام را آغاز کنند.